مجله گردشگری, مجله مارسین, مجله هنر

دیپلماسی فرهنگی و ارتباط آن با صنایع دستی

دیپلماسی فرهنگی و ارتباط آن با صنایع دستی

دیپلماسی فرهنگی چیست؟ چه ارتباطی با صنایع دستی دارد؟ آیا می تواند در توسعه صنایع دستی موثر باشد؟ در این مجله از مارسین با ما همراه باشید تا به بررسی دیپلماسی فرهنگی و ارتباط آن با صنایع دستی بپردازیم.

فهرست مطالب

دیپلماسی فرهنگی چیست؟

دیپلماسی فرهنگی فرآیندی است که در آن فرهنگ، دین، هنر، اعتقادات، اخلاق، اندیشه، زبان و سایر جنبه های فرهنگی یک ملت به جهان بیرون عرضه می‌شود. در نتیجه باعث آشنایی ملل و فرهنگ های مختلف با یکدیگر می‌شود.

اگرچه دیپلماسی فرهنگی معمولا جدی گرفته نمی‌شود، اما باطن یک ملت را آشکار می‌کند و امروزه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تا حدی که در زمینه های اقتصادی، امنیت سیاسی و حتی گردشگری نیز تاثیر گذار بوده و به عنوان قدرت نرم در سیاست خارجی از آن یاد می‌شود.

در واقع هدف دیپلماسی فرهنگی، به دست آوردن درک درستی از آرمان‌ها و رسم و رسوم های مردم یک کشور است تا بر اساس آن، اهداف اقتصادی و سیاسی خود را به ثمر برساند.

ارتباط دیپلماسی فرهنگی و صنایع دستی

ارتباط بین دیپلماسی فرهنگی و صنایع دستی چیست؟

صنایع دستی هر کشور بازتابی از فرهنگ و هویت مردم آن ملت است. قدمت چند هزار ساله، تنوع، ظرافت، زیبایی و همچنین کیفیت بالای صنایع دستی ایرانی، باعث شده است که نقش قابل‌توجهی در صادرات کشور داشته باشند. علاوه بر آن بخش بزرگی از گردشگری کشورمان با صنایع دستی عجین شده است.

خرید صنایع دستی ایران از جمله قالی، گلیم، میناکاری، خاتم کاری، محصولات مسی، زیورآلات، سفال و سرامیک، شیشه گری، قلم زنی، منبت کاری و … به علت عدم مشابهت با محصولات دیگر باعث شده اند تا کشورهای پیشرفته تمایل بسیار بالایی به این امر از خود نشان دهند.

ارائه انواع صنایع دستی در بسته بندی های نفیس و متناسب با فرهنگ مخاطبان خارجی، اصالت هنر ایران و ایرانی را به طور کامل به تصویر می‌کشد.

بسته بندی صنایع دستی علاوه بر جلوه زیبایی که به محصولات می‌بخشد، به حفظ، نگهداری و جابه جایی آن‌ها کمک کرده و ارزش آن‌ها را نیز چند برابر افزایش می‌دهد. علاوه بر آن از ابزارهای اصلی در مارکتینگ و فروش موفق نیز به شمار می رود. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به بسته بندی صنایع دستی و اهمیت آن را نیز در مارسین مطالعه کنید.

بنابراین می‌توان گفت که دیپلماسی فرهنگی و صنایع دستی با یکدیگر مرتبط هستند. در واقع به همین علت هم هست که مثلا شما هنگام تماشای یک فیلم خارجی، یک فرش ایرانی به چشم‌تان می‌خورد.

بشقاب میناکاری کد 40

روش هایی برای گسترش صنایع دستی با دیپلماسی فرهنگی

به مرور و با گذشت زمان، روش های متعددی برای گسترش دیپلماسی فرهنگی به وجود آمده است. از جمله این موقعیت ها می‌توان به برگزاری مسابقات جام جهانی، پرزنت و معرفی محصولات در کانتر هتل‌های مختلف، فرودگاه‌ها، انواع نمایشگاه‌ها، بازارچه های سنتی و … اشاره کرد.

در هریک از این موارد، افراد با استفاده از موقعیت های پیش رو، سعی می‌کنند تا مردم ملت های مختلف را با فرهنگ، هنر، دین و … خود آشنا کنند و بر اساس آن به اهداف اقتصادی و سیاسی خود برسد.

برای مثال برگذاری مسابقات جام جهانی، با استقبال بسیار زیادی از مردم سراسر دنیا مواجه می‌شود. همین موضوع فرصت مناسبی برای کشورها و شهرهای اطراف کشور میزبان جام جهانی است.

ارائه محصولات در هتل ها،  فرودگاه ها و نیز نمایشگاه های اطراف نیز می‌تواند به طراحی و اجرای یک روش خلاقانه تر و انعطاف پذیرتر کمک ‌کند. در نتیجه منجر به پایه ­ریزی روابط عمیق و پایدار فرهنگی میان کشورها ‌شود.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی دیپلماسی فرهنگی و ارتباط آن با صنایع دستی پرداختیم. به نظر شما چه ارتباطات دیگری بین دیپلماسی فرهنگی و صنایع دستی وجود دارد؟ دیپلماسی فرهنگی از چه روش های دیگری می تواند به گسترش صنایع دستی کمک کند؟

نظرات سازنده خود را با ما به اشتراک بگذارید.

جدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *