مجله مارسین, مجله هنر

آشنایی با انواع تکنیک های نقاشی

آشنایی با تکنیک نقاشی

تکنیک های نقاشی، حیاتی ترین بخش درک هنر هستند. در واقع وقتی مردم به هنر فکر می‌کنند، اولین چیزی که معمولا به ذهن‌شان می رسد نقاشی است. منظور از تکنیک نقاشی نیز وسایل و ابزار به کار رفته شده برای خلق یک آثار هنری می‌باشد.

از سالیان پیش تاکنون، از نقاشی به عنوان روشی برای بیان افکار، ایده ها و احساسات استفاده می‌شده است. تکنیک های نقاشی در انواع مختلف در سراسر جهان وجود دارند که هنرمندان زیادی چه مبتدی چه حرفه‌ای از آن‌ها استفاده می کنند.

چه بخواهید یک تکنیک نقاشی جدید یاد بگیرید یا به دانش گسترده خود بیافزایید، در این مجله از مارسین ما به شما 20 مورد از انواع تکنیک های نقاشی را معرفی کرده‌ایم.

فهرست مطالب

1- تکنیک نقاشی اکریلیک (Acrylic Painting)

تکنیک نقاشی اکریلیک

تکنیک نقاشی اکریلیک یک روش نقاشی نسبتا جدید است که به سرعت خشک می شود، می‌تواند بسیار بادوام باشد و برای ایجاد یک اثر هنری فوق العاده مورد استفاده قرار بگیرد.

رنگ اکریلیک محلول در آب است اما پس از خشک شدن در برابر آب مقاوم می شود. علاوه بر این، اکریلیک ها می توانند گرما را بهتر از سایر انواع رنگ ها تحمل کنند.

رنگ های اکریلیک با تعلیق رنگدانه ها در رزین های اکریلیک ساخته می شوند و شکل مدرن تری از نقاشی هستند. رنگ‌های اکریلیک بسیار پویا هستند و بسته به آنچه که با آن‌ها ترکیب شده‌اند، می‌توانند شبیه یک نقاشی رنگ روغن، یک نقاشی آبرنگ یا چیزی کاملاً منحصر به فرد باشند.

این ویژگی‌ها این شکل از نقاشی را برای هنرمندان مبتکری که دوست دارند ایده‌های جدید را تجربه کنند، عالی می‌کند. حتی تمیز کردن قلمو بعد از استفاده آسان‌تر است، زیرا رنگ‌های اکریلیک برای شستن فقط به آب نیاز دارند.

برای اطلاعات بیشتر، پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله مربوط به آشنایی با رنگ اکریلیک است.

2- تکنیک نقاشی با رنگ روغن (Oil painting)

تکنیک نقاشی با رنگ روغن

یکی از قدیمی ترین انواع تکنیک های نقاشی، تکنیک نقاشی با رنگ روغن است که توسط اکثر هنرمندان در سراسر جهان انجام می شود. نقاشی با رنگ روغن تقریبا برای انواع سبک ها مناسب است اما از طرفی می‌‌تواند برای مبتدیان، کمی چالش بر انگیز باشد. در واقع هنگام رنگ آمیزی با رنگ روغن، ترکیب رنگ ها آسان است، اما پاک کردن اشتباهات ممکن است دشوار باشد.

تکنیک نقاشی با رنگ روغن به شما امکان می دهد لایه هایی از رنگ های مختلف ایجاد کنید و آ‌نها را با هم ترکیب کنید تا یک اثر هنری درخشان ایجاد کنید. این رنگ ها از مخلوط کردن رنگدانه ها با روغن های خشک کننده مانند روغن دانه خشخاش، روغن گردو، روغن بذر کتان و روغن گلرنگ ساخته می شوند.

با توجه به ویژگی های رنگ روغن، نقاشی با آن‌ها به هنرمندان اجازه می دهد تا به تضادهای چشمگیرتری بین سایه شفاف و نور مات دست یابد. همچنین از آنجایی که رنگ برای مدت طولانی‌تری مرطوب می‌ماند، این امکان را به شما می دهد که از این امر به نفع خود استفاده کنید و به درجه‌ای از پیچیدگی دست یابید که با استفاده از انواع دیگر رنگ ها نمی‌توان به آن دست یافت.

3- تکنیک نقاشی روی شیشه (Painting On Glass)

تکنیک نقاشی روی شیشه یا ویترای

همانطور که از نام آن پیداست، تکنیک نقاشی روی شیشه که به آن ویترای (Vitray)نیز می‌گویند، شامل نقاشی روی سطح شیشه است.

این شکل از نقاشی به شما این امکان را می دهد تا آثار هنری فوق العاده ای را روی شیشه ایجاد کنید. با کمک این هنر می‌توان از نور طبیعی استفاده کرد و از زیبایی این نقاشی‌ها لذت برد.

نقاشی روی شیشه یکی از غالب ترین اشکال نقاشی در اروپای باستان بود و حتی امروزه نیز در زمینه های مختلف به ویژه در دکوراسیون مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال می توان به نقاشی روی آینه، پنجره ها، میز، ظروف پذیرایی مانند سینی، تابلو های دکوراتیو جذاب و … اشاره کرد.

قبلا در مورد تابلو های دکوراتیو ورق طلا و آشنایی با هنر ویترای صحبت کرده ایم و پیشنهاد می‌کنیم حتما آن‌ها را نیز مطالعه کنید.

تابلو چشم نظر ورق طلا کد 111
دیوارکوب چشم نظر ورق طلا کد 619
تابلو وان یکاد ورق طلا کد 108
دیوارکوب چشم نظر ورق طلا کد 616

4- تکنیک نقاشی با آبرنگ (Watercolor Painting)  

تکنیک نقاشی با آبرنگ

تکنیک نقاشی با آبرنگ یکی از انواع تکنیک های نقاشی معروف است که هنری گیرا را خلق می کند و معمولا روی کاغذ انجام می‌شود. همانطور که از نام آن پیداست، در این تکنیک نقاشی از محلول های مبتنی بر آب برای ترکیب رنگ ها استفاده می شود.

یک نکته مثبت دیگری که این تکنیک نقاشی دارد، این است که قیمت مناسبی دارد. در ابتدا شاید وقتی صحبت از تکنیک نقاشی با آبرنگ می‌شود، ذهن شما محدود به نقاشی های کودکانه برود. اما باید بدانید این تکنیک می‌تواند خیلی فراتر از چیزی که در ذهن شماست پیش برود.

با استفاده از آبرنگ، نقاشی های منحصر به فردی خلق می کنید که به طور خلاقانه تخیلات شما را نشان می دهد. یکی از بهترین چیزهایی که در مورد نقاشی با آبرنگ وجود دارد این است که تنها با افزودن لایه ها می تواند به شفافیت و درخشندگی در نقاشی دست یابد.

استفاده از آبرنگ می‌تواند به هنرمند این امکان را بدهد که آثار ظریفی با ویژگی‌های متمایز تولید کند. به دلیل طبیعت مبتنی بر آب، ترکیب رنگ ها بسیار آسان تر می شود و می توان جزئیات ظریف را رنگ آمیزی کرد.

بیشتر بخوانید: آموزش نقاشی با آبرنگ برای مبتدیان با چند تکنیک ساده

5- تکنیک نقاشی با گواش (Gouache Painting)

تکنیک نقاشی با گواش

تکنیک نقاشی با گواش یک محیط آبرنگ مات برای ساختن نقاشی است. رنگ گواش یک رنگ متوسط آب است که از رنگدانه های طبیعی، آب، یک عامل اتصال دهنده و گاهی اوقات یک ماده بی اثر (که اثر فلورسانس می دهد) ساخته شده است.

به عنوان یک ماده نقاشی، به سرعت خشک می شود و با رنگ کمی متفاوت تری از وقتی که خیس بود، خشک می شود. نقاشی های ساخته شده از این نوع تکنیک پر انرژی و واقع گرایانه به نظر می رسند.

توجه داشته باشید که گواش را نمی توان مستقیما روی بوم اعمال کرد. اما اگر می خواهید از آن روی بوم استفاده کنید، باید رنگدانه های اکریلیک را با آن مخلوط کنید که به خوبی بچسبد.

6- تکنیک نقاشی با پاستل (Pastel Painting)

تکنیک های نقاشی با پاستل

شاید شما هم در دوران کودکی از پاستل استفاده کرده باشید. نقاشی پاستل شکلی از نقاشی است که شامل استفاده از گچ پاستل ساخته شده از رنگدانه پودری و چسب می باشد. تکنیک نقاشی با پاستل بسیار جذاب است و بافتی مخملی ایجاد می کند. همچنین این امکان را به شما می‌دهد که بلافاصله شروع به طراحی و رنگ آمیزی کنید.

پاستل انواع مختلفی از جمله پاستیل نرم، سخت، روغنی، مداد پاستلی و گچی دارد که می‌توانید از آن روی بوم نیز استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی: محبوب ترین سبک های نقاشی و آشنایی بیشتر با آن‌ها

7- تکنیک نقاشی با مداد (Pencil Painting)

تکنیک نقاشی با مداد

یکی دیگر از انواع تکنیک های نقاشی، تکنیک نقاشی با مداد یا مدادرنگی است که با استفاده از متداول ترین ابزار دوران کودکی یعنی مداد انجام می‌شود. طراحی با مداد روشی ارجح برای طراحی توسط بسیاری از هنرمندان حرفه ای و افرادی است که عاشق هنر هستند.

مداد گرافیتی به دلیل توانایی خود در ایجاد یک طرح واقعی و دقیق شناخته شده است و به شما امکان می‌دهد چشم‌اندازی عمیق اضافه کنید و به آثار هنری زیبایی ببخشید.

8- تکنیک نقاشی با جوهر (Ink Wash Painting)

تکنیک نقاشی با جوهر

همانطور که کاملا مشخص است، در تکنیک نقاشی با جوهر از جوهر به عنوان وسیله ای برای نقاشی استفاده می شود. نقاشی با جوهر یکی از سبک ها و تکنیک های رنگ آمیزی است که برای دستیابی به تناژ و سایه با نوسان تراکم جوهر استفاده می شود.

یکی از ویژگی های این تکنیک این است که می توانید با کم و زیاد کردن فشار و موقعیت نوک در یک ضربه قلم مو، درجات مختلفی از جوهر دریافت کنید. شما می توانید با استفاده از رنگ های مختلف جوهر در نقاشی خود آثار هنری چند رنگ بسازید.

9- تکنیک نقاشی مینیاتوری (Miniature Painting)

تکنیک نقاشی مینیاتوری

تکنیک نقاشی مینیاتوری یا نگارگری، از نقاشی های اصیل ایرانی است که تاریخچه  آن به دوره پیش از ظهور اسلام باز می‌گردد و از دیگر انواع تکنیک های نقاشی به شمار می آید..

از آنجایی که هنرمندان در این تکنیک از قوه تخیل خود استفاده کرده و خلاقیت به خرج می‌دادند، معمولا اغراق در نقاشی مینیاتور به چشم می‌خورد و گویا  شما را به یک دنیای دیگر می‌برد.

هنرمندان در آثار هنری خود از طبیعت الهام می‌گرفتند و با تلیفق آن با فکر خود، یک اثر جذاب را به ارمغان می‌آوردند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با نقاشی های مینیاتور

10- تکنیک نقاشی میناکاری (Minakari Painting)

تکنیک نقاشی میناکاری

میناکاری یکی از با اصالت ترین و قدیمی ترین آثار هنری در ایران به شمار می رود که در بخش صنایع دستی سابقه 5 هزار ساله دارد. میناکاری با رنگ های چشم نوازی که دارد، طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده است. همچنین برای تزئین انواع زیورآلات و ظروف مورد استفاده قرار می‌گیرد.با خرید صنایع دستی می توانید این هنر چند هزارساله را با خود داشته باشید.

برای مطالعه بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌کنیم حتما از مقاله مربوط به هنر میناکاری دیدن کنید.

از طرفی یکی از شیوه های زیبای میناکاری، تکنیک نقاشی میناکاری می باشد. در مینای نقاشی، زمینه ورق مس را از مینای سفید و غلیظ می پوشانند، در کوره پخته و روی آن را با رنگ های مینایی نقاشی می کنند.

مجموعه مارسین انواع ظروف میناکاری شامل بشقاب های دکوراتیو میناکاری، تابلوهای میناکاری، گلدان میناکاری، کاسه میناکاری، شکلات خوری میناکاری ، شمعدان میناکاری و … را با کیفیت تضمین شده و قیمتی مناسب در اختیار شما قرار میدهد. تمامی محصولات میناکاری در مارسین با مواد اولیه مرغوب و رنگ های طبیعی تولید میشوند.

11- تکنیک نقاشی روی سفال (Painting On Pottery)

تکنیک نقاشی روی سفال

سفالگری یکی از قدیمی ترین صنایع دستی ایران به شمار می رود که قدمت آن به 4 هزار سال پیش از میلاد باز می‌گردد. از مهم ترین پیشرفت ها در صنعت سفالگری، می‌توان به نقاشی رو سفال اشاره کرد.

در کنار سفالگری، تکنیک نقاشی روی سفال نیز طرفداران خاص خود را دارد که با روش هایی مانند زیر لعابی، لعابی، اکریلیکی و سرامیکی مورد استفاده قرار میگیرد.

امروزه برای تزئین انواع ظروف سفالی از جمله بشقاب سفالی، کاسه سفالی، فنجان، لیوان، ست های پذیرایی وهمچنین انواع تابلو های دکوراتیو و … از تکنیک نقاشی روی سفال با طرح های جذاب و حتی سفارشی استفاده می‌شود.

مطلب پیشنهادی: با نقاشی روی سفال بیشتر آشنا شوید.

12- تکنیک نقاشی روی سنگ (Stone Painting)

تکنیک نقاشی روی سنگ

تکنیک نقاشی روی سنگ یکی از انواع تکنیک های نقاشی است که با نام نقاشی سنگی شناخته می شود.

همانطور که از نام این روش پیداست، نقاشی روی سنگ چیزی نیست جز هنرسازی روی سطح سنگ که با استفاده از رنگ های شاد و بادوام انجام می‌ شود.

سنگ های ترجیح داده شده برای این تکنیک نقاشی، سنگ های بستر رودخانه هستند که شکل گرد و صافی دارند. رایج ترین سبک نقاشی که در این نوع نقاشی استفاده می شود، هنر ماندالا است.

13- تکنیک نقاشی روی پارچه (Fabric Painting)

تکنیک نقاشی روی پارچه

تکنیک نقاشی روی پارچه شکلی نوآورانه از نقاشی است و شامل طراحی روی انواع پارچه و لباس است. اگر جزو افراد هستید که به سبک زندگی و استایل شخصی خود اهمیت می دهید، آموزش نقاشی روی پارچه می‌تواند برای شما موثر باشد.

در میان انواع تکنیک های نقاشی،این روش یک جایگزین عالی برای نقاشی روی بوم یا یک تکه کاغذ است که حتی می‌تواند به شما برای شخصی سازی استایل و لباس هایتان کمک کند.

بیشتر بخوانید:

سبک زندگی بهتر و سالم تر با مارسین

چطور استایل شخصی مخصوص به خود را داشته باشیم؟

14- تکنیک نقاشی با شن (Sand Painting)

تکنیک نقاشی با شن

تکنیک نقاشی با شن یا نقاشی خشک یکی از اشکال منحصر به فرد هنر نقاشی است که شامل ریختن شن و ماسه ها برای ایجاد یک نقاشی است. این تکنیک معمولا با حداقل نور ممکن انجام می‌شود و در عوض برای نمایش بهتر، دارای یک نور متمرکز در زیر سطحی است که نقاشی با شن روی آن انجام می‌شود.

رنگ مورد استفاده در نقاشی شنی از مخلوط کردن ماسه سنگ های خرد شده و رنگی ساخته می شود.  نقاشی شن و ماسه شامل دقت و کنترل شدید بر حرکت دست است و به شما امکان می دهد آثار هنری چشمگیر و پر جنب و جوش ایجاد کنید.

15- تکنیک نقاشی با زغال (Charcoal Drawing)

تکنیک نقاشی با زغال

یکی از سبک های نوظهور نقاشی، تکنیک نقاشی با زغال است که توسط بسیاری از هنرمندان به دلیل ویژگی های همه کاره آن استفاده می شود.

زغال ها  از پودر زغال چوب (شاخه های سوخته بید یا بخش هایی از انگور) و یک عامل اتصال دهنده مانند موم یا صمغ تشکیل شده اند.استفاده از زغال به شما این امکان را می دهد که کنتراست را کشف کنید و رنگ های بصری غنی را در نقاشی خود ایجاد کنید.

16- تکنیک نقاشی کلاژ (Collage Painting)

collage-with-fabric

یکی دیگر از انواع تکنیک های نقاشی که شاید برای شما هم جالب باشد، کلاژ است. تکنیک نقاشی کلاژ که به هنر تکه چسبانی نیز معروف است، یک نوع هنر منحصر به فرد، شامل ساخت آثار هنری با ترکیب قطعات و مواد مختلف است.

در واقع کلاژ یک قطعه هنری مونتاژ شده است که از نظر بصری جذاب است و می‌تواند از تکه‌های مجله، کاغذ، رنگ، روزنامه، روبان، عکس و بسیاری دیگر تکه‌های آثار هنری دیگر ساخته می‌شود.

برای ساختن یک تابلوی کلاژ، باید تکه های مواد را روی یک سطح صاف به هم بچسبانید تا یک اثر هنری کامل بسازید.

اگر می‌خواهید در این مورد اطلاعات بیشتری پیدا کنید، مقاله آشنایی با هنر تکه چسبانی یا کلاژ را مطالعه کنید.

17- تکنیک نقاشی با اسپری (Spray Painting)

تکنیک نقاشی با اسپری

تکنیک نقاشی با اسپری یک سبک نقاشی متفاوت است که از وسیله ای برای پاشیدن رنگ استفاده می کند که یک لایه رنگ صاف و یکدست از خود باقی می‌گذارد. برای رنگ آمیزی از ابزارهایی مانند تفنگ اسپری، قوطی اسپری و قلم مو استفاده می شود.

در کنار انواع تکنیک های نقاشی، رنگ اسپری یا رنگ آئروسل، شکلی مدرن از نقاشی است و با هنر خیابانی یا گرافیتی پیوند خورده است.

18- تکنیک نقاشی گرافیتی (Graffiti Painting)

تکنیک نقاشی گرافیتی

تکنیک نقاشی گرافیتی نوعی هنر است که به عنوان شکلی برای بیان افکار، عواطف و پیام ها استفاده می شود و از طرفی ممکن است گاهی معنای مطلقی نداشته باشد. هنر گرافیتی تا حدودی شبیه به تکنیک نقاشی با اسپری است اما تفاوت های خود را دارد.

در حالت کلی، نقاشی گرافیتی کشیدن یا نوشتن روی دیوار ها در مکان‌های عمومی و معمولا بدون اجازه است که بسیاری از هنرمندان برای نشان دادن استعداد خود یا به عنوان وسیله ای برای جستجوی هیجان به دیوارهای عمومی متوسل شدند.

19- تکنیک نقاشی سه بعدی یا ترومپ لوئیل (Tromp L’oeil Painting)

تکنیک نقاشی سه بعدی

تکنیک نقاشی سه بعدی به جای روی بوم، معمولا بر روی دیوار ها یا سقف ها انجام می‌شود. همچنین به آن ترومپ لوئیل نیز می‌گویند که یک نوع نقاشی فرانسوی است و به معنای “فریب دادن چشم” می‌باشد.

در این تکنیک نقاشی، عناصر معماری در اثر هنری گنجانده می شوند تا یک نقاشی سه بعدی زیبا به دست آورند. در واقع هدف اصلی این تکنیک نقاشی ایجاد یک توهم نوری از سوژه موجود در سه بعد است و بر خلق یک نقاشی واقع گرایانه با پرسپکتیو تمرکز دارد. استفاده از رنگ، سبک و بافت می تواند به طور چشمگیری بر کیفیت اثر هنری تأثیر بگذارد.

مطلب پیشنهادی: آشنایی با نقاشی سه بعدی

20- تکنیک نقاشی دیجیتال (Digital Painting)

کنیک نقاشی دیجیتال

در بین انواع تکنیک های نقاشی، نقاشی دیجیتال یکی از جذاب ترین هاست. تکنیک نقاشی دیجیتال نوع مدرن تکنیک نقاشی است که از فناوری برای خلق آثار هنری چشمگیر استفاده می کند و به برنامه ها و نرم افزارهای مختلف اشاره دارد که به کاربر اجازه می دهد به صورت دیجیتالی نقاشی کند.

نقاشی دیجیتال به شما آزادی انتخاب ابزارها و ویژگی های مختلف را می دهد که با کمک آن می‌توانید یک اثر جذاب باورنکردنی رقم بزنید.

یکی از بهترین مزیت‌هایی که با نقاشی دیجیتال به دست می‌آورید این است که اصلاحاتی را روی نقاشی انجام می‌دهید، قسمتی از ان را به راحتی پاک می‌کنید، رنگ آن را تغییر می‌دهید، بدون اینکه اثری از آن‌ها در نقاشی نهایی باقی بماند.

جمع بندی

در این مجله از مارسین، شما را با 20 مورد از انواع تکنیک های نقاشی که محبوبیت بیشتری دارند، آشنا کردیم. از تکنیک رنگ روغن و اکریلیک گرفته تا نقاشی دیجیتال و … ، همگی این امکان را به شما می‌دهند که با عشق و علاقه‌تان به هنر، آثار چشم نوازی را رقم بزنید.

شما چه تکنیک های نقاشی دیگری را می‌شناسید؟ تکنیک نقاشی مورد علاقه‌تان کدام است؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *